隐私声明
NOTIS privasi

本隐私通知适用于任何学生征集的任何世纪的机构。

NOTIS privasi INI阿达拉赫untuk pelajar-pelajar阳mendaftar二法力魔法institusi世纪。

世纪需要收集并以履行其职能保留某些类型的数据,在各种格式,其当前,过去或未来的学生。与个人数据保护法2010(“PDPA”)这个通知是为了告诉你你的权利就正在处理或您的个人资料符合将被收集和世纪的目的和对数据进一步处理处理。世纪也将处理当前,过去或未来的学生和游客的个人资料如下其隐私政策,你可能指的是在 www.segi.edu.my.

世纪perlu mengumpul担menyimpan beberapa JENIS数据tertentu,寻找及体验pelbagai格式,mengenai pelajar-pelajarnya samada阳马希赫,telah勒帕atau因此,Bakal belajar半幅memenuhi fungsi tertentu。寻找及体验mematuhi AKTA perlindungan数据peribadi 2010( 'AKTA'),NOTIS INI bertujuan untuk memaklumkan HAK安达terhadap peribadi阳sedang diproses atau阳寒dikumpul担seterusnya diproses奥莱世纪disamping menyatakan tujuan-tujuan pemprosesannya数据。世纪juga寒memproses数据peribadi pelawat-pelawat的Serta pelajar-pelajar阳马希赫,勒帕atau因此,Bakal belajar二世纪mengikut dasar privasi阳安达BOLEH rujuk二 www.segi.edu.my.

用途:
tujuan-tujuan:

我们想通知你的个人资料和你的其他信息(统称为“个人数据”)之前在申请表格提供入学到世纪,并且会在你的收集和及时处理时间等其他个人数据持续与世纪接合和正在被,将和可能将继续进行,由世纪为以下目的使用和处理:

卡米ingin peribadi担maklumat LAIN kepunyaan安达(secara kolektif, '数据peribadi')sebelum INI阳dinyatakan二寻找及体验borang permohonan安达untuk kemasukan柯世纪担数据peribadi阳LAIN寒dikumpul担diproses达日semasa科semasa sepanjang penglibatan安达dengan memaklumkan bahawa数据世纪阿寒湖diguna丹diproses奥莱世纪bagi tujuan-tujuan seperti berikut:

一)维护学生记录(包括个人,学术或培训的细节,)和管理学术或培训过程(例如,节目传送,学术或培训审核,考试委员会,成绩单的问题和学位颁发,证书等);

一个)penyelenggaraan rekod pelajar(termasuk butiran peribadi院士atau latihan)担pengurusan院士atau散文-散文latihan(misalnya,penyampaian程序院士atau latihan审计,lembaga peperiksaan,penyerahan transkrip担anugerah ijazah,sijil,丹LAIN-LAIN) ;

B)的学生服务,包括提供学习资源和设施,学生的住宿,交通,移民,精神关怀和福利服务的管理;

b)中pengurusan电脑服务bantuan pelajar,termasuk peruntukan苏木贝尔-苏木贝尔pembelajaran担kemudahan,penginapan pelajar,pengangkutan,imigresen,penjagaan田园担电脑服务kebajikan;

C)校友操作,包括筹集资金和校友活动和提供的校友好处通知;

c)中operasi校友,termasuk kutipan真皮担pemberitahuan aktiviti-aktiviti校友丹peruntukan faedah-faedah校友;

d)学生(提供咨询和支持的通过,除其他外,移民服务,学生服务,学生的住宿服务,辅导服务,学生俱乐部或协会,职业服务,实习,实习或其他工业参与);

d)penyediaan khidmat nasihat担sokongan kepada pelajar-pelajar(melalui,安塔拉lainnya,电脑服务imigresen,电脑服务bantuan pelajar,电脑服务penginapan pelajar,电脑服务kaunseling,kelab-kelab atau persatuan pelajar,电脑服务kerjaya,latihan amali,praktikum atau latihan PERINDUSTRIAN LAIN) ;

E)提供适用的课外活动(例如,学生的领导力课程,学生大使计划,外展计划,职业发展规划等);

E)peruntukan untuk kegiatan kurikulum tambahan(misalnya,程序的程序kepimpinan pelajar,程序的程序kedutaan pelajar,程序的程序“向外绑定”,程序的程序pembangunan kerjaya,丹LAIN-LAIN);

F)费,助学贷款(包括学生的贷款账户的创建,管理与行政)或奖学金处理,支付,收款,信用报告和债务的恢复;

F)bayaran-bayaran,pinjaman pelajar(termasuk penciptaan,pengurusan担pentadbiran akaun pinjaman pelajar),atau pemprosesan biasiswa,pembayaran,kutipan,laporan kredit担tuntutan semula湖塘镇;

克)的调查和分析的行为;

克)梶selidik担更新的时候通知;

1H)提交,研究和所要求的监管或统计部门机构或团体,包括教育部,马来西亚学术资格鉴定机构,人力资源部和技能发展部,pembangunan苏木贝尔manusia BERHAD,内政部和其他所有信息移民部,perbadanan tabung pendidikan吉丁宜阵,perbadanan tabung pembangunan kemahiran和,相对于国际学生,外国政府和使馆或学生所在国家的领事馆;

1H)penghujahan,penyelidikan担所有汽车maklumat LAIN阳dikehendaki奥莱pihak-pihak berkuasa regulatori atau agensi atau巴丹统计局termasuk kementerian pelajaran,agensi kelayakan马来西亚,kementerian苏木贝尔manusia担jabatan pembangunan kemahiran,pembangunan苏木贝尔manusia Berhad公司kementerian寻找及体验森美兰担jabatan imigresen, perbadanan tabung pendidikan吉丁宜阵,perbadanan tabung pembangunan kemahiran丹,阳berkaitan dengan pelajar antarabangsa,pihak-pihak berkuasa ASING担kedutaan atau konsulat国行ASAL seseorang pelajar antarabangsa tersebut;

I)为您提供的方案活动并世纪的服务和关系有关的企业,以世纪或其关联企业计划,活动和服务的信息;

ⅰ)menyediakan安达dengan maklumat berkenaan aktiviti-aktiviti,程序的程序时,丹电脑服务-电脑服务世纪担perbadanan阳berkaitan dengan世纪atau程序的程序时,aktiviti-aktiviti丹电脑服务-电脑服务阳berkaitan dengannya;

j)的内部和外部审计或披露或此类其它功能所需的法律要遵守;

j)的审计达拉曼担luaran atau pendedahan atau APA-APA fungsi LAIN阳dikehendaki mematuhi undang-undang;

k)的管理,包括世纪的权利,如开始法律程序执法,对征信报告机构等

K)pentadbiran,termasuk penguatkuasaan HAK-HAK世纪seperti memulakan prosiding undang-undang,melapor kepada agensi pelaporan kredit,丹LAIN-躺。

L),其他目的可以具体列明适用的具体方案或活动,而当它可能世纪和你之间的输入不时。

升)tujuan LAIN sebagaimana阳dinyatakan secara spesifik二寻找及体验程序程序atau aktiviti-aktiviti khusus阳melibatkan世纪担安达达日semasa柯semasa。

(统称为“目的”)

(secara kolektifnya,“tujuan”)

请注意,这将是必要的世纪将您的个人数据,我们将无法继续使用您的个人资料作上述用途的没有它。

硅杂ambil perhatian bahawa阿达拉赫perlu bagi世纪untuk memproses数据peribadi安达,二魔法丹巴数据peribadi tersebut,寒menyebabkan kegagalan卡米menggunakan数据peribadi安达untuk魔法-魔法tujuan seperti二ATAS。

请注意 上述用于其个人数据处理的目的是必不可少的世纪,以履行其职能作为教育或培训机构,并提供给您,您已经或将成为承包服务。经为您提供的信验收,您在此同意为上述目的的个人数据的处理,除非你以书面形式表示如此。

戒ambil perhatian, bahawa tujuan二ATAS二魔法数据peribadi diproses阿达拉赫penting bagi世纪untuk menjalankan fungsinya sebagai institusi pendidikan atau latihan二samping menyediakan perkhidmatannya terhadap安达。 setelah penerimaan苏拉特特惠奥莱安达,安达dengan INI bersetuju数据peribadi安达diproses bagi tujuan-tujuan tersebut melainkan bantahan dilakukan secara bertulis。

请注意 然而,PDPA下,您可以选择不同意,或者在任何时候全部或任何特定目的撤回同意。然而,正如上述目的被认为是必不可少的世纪,以履行其职能和为您服务,您未能同意或同意撤回全部或任何特定的目的可能影响或破坏功能或服务由世纪提供给你到这种程度,世纪概不负责服务的这种中断和可能,如果认为适当的世纪终止其服务,以提供给您,并要求对所赋予你的好处报销。

戒ambil perhatian walaubagaimanapun,berdasarkan AKTA,安达mempunyai pilihan untuk tidak bersetuju,atau menarik鲍利克persetujuan PADA比拉 - 比拉马萨kepada kesemua atau法力法力tujuan tertentu。 namun,memandangkan tujuan tersebut二anggap penting bagi世纪untuk menjalankan fungsinya担menyampaikan perkhidmatannya kepada安达,kegagalan安达memberikan kebenaran atau menarik鲍利克kebenaran terhadap kesemua atau魔法-魔法tujuan tertentu BOLEH menjejaskan atau mengganggu fungsi-fungsi atau电脑服务世纪kepada安达担世纪tidak阿寒湖bertanggungjawab terhadap gangguan电脑服务tersebut丹BOLEH,吉卡dianggap sesuai奥莱世纪menamatkan perkhidmatannya kepada安达丹menuntut pembayaran鲍利克faedah-faedah阳diberikan kepada安达。

进一步请告知,如果需要的上述目的,您的个人资料可能被转移到区域外的马来西亚或透露给世纪的关联公司或合作院校或机构谁可以位于内部或外部马来西亚。除以上所述,您的个人资料将不会被故意转移到任何地方之外马来西亚或明知泄露给任何第三方。

selanjutnya,sekiranya perlu bagi tujuan二ATAS,数据peribadi安达mungkin寒dipindahkan柯lokasi二LUAR马来西亚atau didedahkan kepada perbadanan atau rakan UNIVERSITI atau institusi-institusi世纪berkaitan阳terletak二寻找及体验atau二LUAR马来西亚。 seterusnya,数据peribadi安达tidak寒dipindahkan科魔法-魔法tempat二LUAR马来西亚atau didedahkan kepada魔法-魔法pihak ketiga dengan sengaja。

信息披露:
pendedahan:

世纪(通过学术或培训部门,学生服务等配套部门)披露您的信息,以各种收件人,特别是的:

世纪(melalui jabatan院士atau latihan,电脑服务bantuan pelajar,担jabatan sampingan LAIN)mendedahkan maklumat安达kepada pelbagai pihak,terutamanya:

a)他(或多个)您已经授权在收到您的申请表,您的个人资料泄露;

一个)红毛猩猩阳diberi kuasa untuk menerima maklumat数据peribadi安达seperti阳dinyatakan寻找及体验borang permohonan pendaftaran安达;

B)世纪的员工(有必要对知识的基础上只);

B)kakitangan世纪(阳perlu湖乡哈嘉);

三)学生的保荐人(包括家长或监护人(如适用),perbadanan tabung pendidikan吉丁宜阵,perbadanan tabung pembangunan kemahiran,拨款委员会和包办代替)学术委员会,法律顾问和信用评级机构有关信用报告机构和债务的恢复;

C)penaja pelajar(termasuk IBU BAPA atau penjaga(吉卡berkenaan),perbadanan tabung pendidikan吉丁宜阵,perbadanan tabung pembangunan kemahiran,巴丹 - 巴丹阳membiayai担agensi-agensi阳mewakili mereka)lembaga biasiswa,penasihat undang-undang丹agensi-agensi penarafan kredit berhubung dengan laporan kredit担tuntutan semula湖塘镇;

d)对本学生关注人健康和福利,以及学生的进步的研究,例如父母和家人,大使馆或学生所在国(‘关注的人’)的领事馆。

d)红毛猩猩阳prihatin terhadap kesejahteraan担kebajikan pelajar,担kemajuan pelajaran pelajar pelajar tersebut seperti IBU BAPA担阿利适合全家,kedutaan atau konsulat国行ASAL pelajar( “红毛berkenaan”)。

E)监管或统计部门,机构或团体,包括教育部,马来西亚学术资格鉴定机构,人力资源部和技能发展部,pembangunan苏木贝尔manusia BERHAD;并且相对于国际学生,外国政府,使馆或学生所在国家的领事馆;

E)pihak-pihak berkuasa统计局atau regulatori,agensi-agensi atau巴丹 - 巴丹berkaitan termasuk kementerian pelajaran,agensi kelayakan马来西亚,kementerian苏木贝尔manusia担jabatan pembangunan kemahiran,pembangunan苏木贝尔manusia BERHAD;担阳berkaitan dengan pelajar antarabangsa,pihak berkuasa ASING,kedutaan,atau konsulat国行ASAL seseorang pelajar antarabangsa;

F)内政和移民当局,教育马来西亚的全球服务及其他部门,机构或服务提供商部移民签证,许可证或批准的处理。

F) kementerian寻找及体验森美兰丹pihak berkuasa imigresen,“马来西亚教育服务全球”丹pihak berkuasa,agensi-agensi atau pembekal-pembekal电脑服务untuk pemprosesan签证,允许atau kebenaran imigresen阳LAIN。

G)学生或托管学生的实习,实习或工业参与组织的当前或潜在的雇主;

G) majikan atau因此,Bakal majikan pelajar atau organisasi-organisasi阳menganjurkan latihan amali pelajar,praktikum atau latihan PERINDUSTRIAN;

1H)教育学生,包括在教育方案的交付连接合作伙伴或特许经营机构的现有或潜在的供应商;

H) pembekal pendidikan atau因此,Bakal pembekal pendidikan termasuk rakan atau法语institusi阳berkaitan dengan penyampaian程序bagi tujuan pendidikan;

我)世纪的服务供应商或代理商(仅需要对知识的基础上),如但不限于,提供学生的保险,提供商mg游戏中心的信息技术系统,网络和软件,外包数据处理中心,招聘或计划代表,经理,联络员或代理,审计师,法律顾问和其他顾问。

一世) pembekal-pembekal电脑服务atau ejen-ejen世纪(阳perlu湖乡哈嘉),tidak terhad kepada,pembekal-pembekal波利西保险机构pelajar,pembekal-pembekal SISTEM TEKNOLOGI maklumat牙直kolej担UNIVERSITI世纪,jaringan担perisian,苏木贝尔LUAR pusat pemprosesan数据瓦基勒程序atau pengrekrut,pengurus,koordinator-koordinator atau ejen-ejen,juruaudit-juruaudit,penasihat undang-undang丹perunding-perunding LAIN。

j)的参与执行世纪的权利,如律师,法院或仲裁中心,信用报告机构(例如首席技术官)等人

j)的 pihak terlibat untuk penguatkuasaan HAK-HAK世纪seperti peguam,pihak mahkamah atau pusat arbitrasi,agensi pelaporan kredit(contohnya的CTO)担LAIN LAIN。

请注意: 披露,以人或以上未列出的机构将只与您的同意进行除非有特殊情况申请,按照法律的规定。

西拉ambil perhatian: pendedahan kepada红毛atau institusi阳tidak tersenarai seperti迪ATAS阿寒湖dibuat汉雅dengan persetujuan安达melainkan keadaan-keadaan tertentu seperti阳dibenarkan undang-undang。

请注意 上面为您的个人资料泄露授权的个人或机构是由世纪视为世纪履行其用作教育或培训机构必不可少,并提供给您,您已经或将成为承包服务。经为您提供的信验收,您在此同意为上述目的的个人数据的处理,除非你以书面形式向世纪说明这种情况。

西拉ambil perhatian: bahawa红毛atau institusi阳diberikan kuasa seperti二ATAS untuk mendedahkan数据peribadi安达dianggap奥莱世纪sebagai pihak penting bagi membolehkan世纪untuk menjalankan fungsinya sebagai institusi pendidikan atau latihan担juga寻找及体验menyediakan perkhidmatannya kepada安达。 setelah penerimaan [苏拉特特惠]奥莱安达,安达dengan INI bersetuju数据peribadi安达diproses bagi tujuan-tujuan tersebut melainkan bantahan dilakukan secara bertulis kepada世纪。

请注意 然而,PDPA下,您可以选择不同意,或者在披露的全部或以上所列的任何特定的人或机构的任何时候撤回同意。然而,正如上述目的被认为是必不可少的世纪,以履行其职能和服务给您,您未能同意或随时披露您同意撤回全部或任何特定的人或机构可能会影响或破坏,要由世纪你和这样的程度世纪提供的功能或服务,不得负责这种服务中断和可能,如果认为适当的世纪终止其服务,以提供给您,并要求对所授予的利益报销您。

戒ambil perhatian walaubagaimanapun,berdasarkan AKTA,安达mempunyai pilihan untuk tidak bersetuju,atau menarik鲍利克persetujuan PADA比拉-比拉湿润粉糊terhadap kesemua atau魔法-魔法红毛atau institusi khusus阳dinyatakan二ATAS。 namun,memandangkan tujuan tersebut二anggap penting bagi世纪untuk menjalankan fungsinya担menyampaikan perkhidmatannya kepada安达,kegagalan安达memberikan kebenaran atau menarik鲍利克kebenaran terhadap kesemua atau魔法-魔法红毛atau institusi khusus mungkin menjejaskan atau mengganggu fungsi-fungsi atau电脑服务世纪kepada安达担世纪tidak寒bertanggungjawab terhadap gangguan电脑服务tersebut担BOLEH,吉卡dianggap sesuai奥莱世纪,menamatkan perkhidmatannya kepada安达担menuntut pembayaran鲍利克faedah-faedah阳diberikan kepada安达。

请采取进一步的通知 那你应该在任何时候撤销同意对任何或所有个人数据,以你的赞助商披露(如适用)或关注的人,世纪储量通知您的保荐人(如适用)或关注的人,这样的撤离已经发生的权利。

戒ambil perhatian sekiranya安达PADA比拉-比拉湿润粉糊menarik鲍利克persetujuan untuk mendedahkan魔法-魔法atau kesemua数据peribadi安达kepada penaja(吉卡berkenaan)atau红毛berkenaan,世纪berhak untuk memaklumkan penaja安达(吉卡berkenaan)atau红毛berkenaan bahawa pemberiankuasa tersebut telah ditarik鲍利克。

其他权利
HAK-HAK LAIN

世纪将负责维护你的数据在安全条件和过程,仅在个人数据保护法2010年以上细节表明该通知的性质,但并非详尽无遗方面透露的数据。请注意,是世纪学院学生为多所保存的数据的依赖:请帮忙世纪时通知任何改变你的地址,个人信息,或课程注册随时记录最新的。

世纪memberi jaminan untuk mengekalkan数据安达secara斯拉末担memproses担mendedahkan数据tersebut汉雅寻找及体验lingkungan syarat-syarat AKTA perlindungan数据peribadi 2010 butiran INI menunjukkan sifat NOTIS pemberitahuan INI tetapi布坎secara menyeluruh。硅杂ambil perhatian bahawa世纪bergantung kepada pelajar mengenai数据阳disimpan:硅杂班图世纪mengemaskini rekod-rekod dengan memaklumkan sebarang perubahan alamat,butiran peribadi,atau kursus pendaftaran安达。

根据个人资料保护法2010年,个人必须通过世纪和右对他/她举行的当前个人信息的副本提出异议到数据处理造成损害和痛苦的权利。

二bawah AKTA perlindungan数据peribadi 2010,seseorang individu mempunyai HAK terhadap sesalinan maklumat peribadinya阳terkini阳berada didalam simpanan世纪担HAK membantah kepada pemprosesan数据阳BOLEH menyebabkan kerosakan担kesusahan。

您可以在之后的任何时间以书面书面问询,并在支付规定的费用,请求访问,或更正你的个人资料或提交这样的请求到注册表限制您的个人数据的处理。

安达BOLEH PADA比拉-比拉湿润粉糊membuat semakan secara bertulis丹,setelah bayaran电脑服务阳ditetapkan dibayar,memohon secara bertulis supaya dapat mengakses,atau membetulkan数据peribadi安达atau menghadkan pemprosesan数据peribadi安达dengan卡拉menyerahkan permohonan tersebut柯bahagian pendaftaran。

世纪可能会修改或更新本隐私声明,以反映其隐私做法的任何变化。更新后的版本将在今年的网站,你可以定期审查。

世纪mungkin mengubah atau mengemaskinikan NOTIS privasi INI sekiranya terdapat perubahan寻找及体验amalan privasinya。 VERSI terbaru BOLEH didapati迪拉曼网络INI阳法力安达membaca达里语马萨科semasa。

上世纪将如何处理您的个人数据的进一步详情,请参阅世纪的隐私政策。

untuk maklumat lanjut bagaimana世纪memproses数据peribadi安达,戒rujuk波利西privasi世纪。